17.03.2021

   Згідно з вимогами Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 22.07.2014 р. № 1602-VII та Наказу Міністерства агарної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» № 590, Асоціація українських виробників «Морозиво і замороені продукти» розробила Методичні настанови для виробників морозива, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (системи НАССР).

   Враховуючи сучасні вимоги до виробництва, вимоги Європейського та сучасного ринку до безпечності та якості харчових продуктів, Методичні настанови вкрай необхідні підприємствам галузі для успішного їх розвитку та виходу на міжнародні ринки збуту, зокрема, Європейського Союзу.

   З огляду на вищезазначене, Мінекономіки 17 березня 2021 року опубліко-вано на офіційному сайті (https://agro.me.gov.ua/ua/acts-search) наказ від 16 березня 2021 року № 546 «Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках на потужностях з виробництва та обігу морозива».

   Наявність на підприємстві Методичних настанов - це підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.

   Від реалізації норм вищезазначених настанов учасники ринку як виробники, так і споживачі у довгостроковій перспективі отримують переваги. Тому що перші стають більш конкурентоспроможними, виробляючи продукти кращої якості, працюючи над тим, щоб заслуговувати на довіру споживачів та успішно боротись за їхній попит як на внутрішніх, так і на зовнішніх ринках. А споживачі, зі свого боку, отримують впевненість в якості та безпечності українських харчових продуктів, які вони купують в українських супермаркетах або на ринках.

   Ознайомитися з наказом Мінекономрозвитку від 16 березня 2021 р. № 546 «Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках на потужностях з виробництва та обігу морозива» можна за посиланням.