20.09.2019

   Торгова місія українських виробників до Грузії спільно організована ЄБРР та ДУ "Офісом з просування експорту України" та фінансується ЄС і Урядом України у рамках ініціативи EU4Business.

   Українські компанії провели понад 400 b2b зустрічей у Тбілісі, в рамках торгової місії України до Грузії.

   17 вересня, у Тбілісі відбувся бізнес-форум Грузія-Україна в рамках торгової місії українських виробників продуктів харчування до Грузії. Подія, спрямована на обговорення та представлення нових торгових можливостей в харчовому секторі між двома країнами, зібрала близько 100 представників українських та грузинських ділових кіл.

   Українська бізнес-делегація, представлена провідними експертами з харчової промисловості України та 23 українськими виробниками харчових продуктів, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів та інгредієнтів, здорового харчування, кави та чаю, м'ясних продуктів та олій, прибула до Тбілісі з галузевою торговою місією для встановлення прямих контактів з потенційними грузинськими партнерами та представлення експортного потенціалу країни.

   Серед учасників та доповідачів бізнес-форуму були Надзвичайний та Повноважний Посол України в Грузії пан Ігор Долхов, Президент Торгово-промислової палати Грузії пан Джорджі Пертайя, Президент Грузинської асоціації роботодавців Елгуджа Меладзе, Експертка з питань аграрної політики та продовольства України та колишня виконуюча обов'язки Міністра аграрної політики та продовольства України пані Ольга Трофімцева, керівник відділу Бізнес можливостей Офісу з просування експорту України пані Вікторія Тимцясь, директор Української ради з експорту продовольства Богдан Шаповал та багато інших.

   За статистикою, український експорт сільської продукції в 2018 році досяг 18,8 млрд. дол. США. Обсяг українського експорту сільськогосподарської продукції до Грузії у 2018 році перевищив 275 млн доларів за основними групами продуктів: тютюн та вироблені замінники тютюну, залишки та відходи, м'ясо та субпродукти, а обсяг грузинського імпорту в Україну сягав 82,1 млн. дол. США, головним чином завдяки алкогольним та безалкогольним напоям.

   У вкладенні розміщені прес-реліз і фотоматеріали з Торгової Місії українських виробників продуктів харчування до Грузії.