30.11.2018

   Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС стало наочним виявленням прагнення країни бути частиною європейської спільноти через політичну асоціацію та економічну інтеграцію на основі спільних цінностей, якими є верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Фактично, зобов’язання України в рамках Угоди про асоціацію є дорожньою картою реформування країни, закріпленою в міжнародному договорі.

   У інформації Громадської ради при Мінекономрозвитку України "Щодо зовнішньо-торгівельного балансу, інфляції та спрощення процедур торгівлі при операціях експорту" йдеться про шляхи реалізації макроекономічних і мікроекономічних інструментів підтримки та розвитку державної політики експорту (додаток).

   Також, про необхідність підготовки рекомендацій стосовно створення єдиного веб-ресурсу для інформаційної підтримки українських експортерів і методології та прикладів розрахунку експорто-залежності певної країни для конкретного виду товару, роботи, послуги.

   До уваги експортерів Представлений перший випуск Практичного Довідника агроекспортера до ЄС. Цей довідник є кроком до розповсюдження інформації серед українських малих та середніх аграрних виробників, а також переробників сільськогосподарської продукції, які розуміють, що процес глобалізації аграрних ринків вже давно прийшов і в Україну, і що міжнародна аграрна торгівля стала вже давно реальністю і необхідністю для українського товаровиробника, незалежно від його профілю виробництва та розміру суб'єкта господарювання. Автори сподіваються, що розроблений Путівник стане для експортерів настільним практичним посібником у питаннях виходу на нові ринки, особливо на такі висококонкурентні та непрості, як ринок ЄС. Сподіваємось, що Практичний Довідник допоможе підприємцям знайти необхідну інформацію та зорієнтуватись у прийнятті бізнес-рішень щодо експорту.

   Додатки:

Інформація Громадської ради при Мінекономрозвитку України щодо зовнішньо-торгівельного балансу, інфляції та спрощення процедур торгівлі при операціях експорту – на 365 арк.

Практичний довідник аграрного експортера до ЄС

Сприяння масштабної експансії експорту

НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ від 12 червня 2003 року N 155 "Про тематичний план науково-дослідних робіт Української академії зовнішньої торгівлі на 2003 рік"

ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ МІНІСТЕРСТВІ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ - РІШЕННЯ "Щодо зовнішньо-торгівельного балансу, інфляції та спрощення процедур торгівлі при операціях експорту"

Порівняльна таблиця показників, що враховуються при визначенні інфляції в Україні (Індекс споживчих цін1) та в Європі (Overall index) станом на серпень 2015 року