Україна вперше прийняла участь у Чемпіонаті світу з авторського морозива, який проходив у місті Ріміні, Італія. До фіналу потрапили 12 із заявлених 109 команд з 5 континентів. Кожен з фіналістів представляв свою країну.

 

   Чемпіонат - це 4 дні наполегливої роботи. Перед командами стояли складні, але цікаві задачі:

— зробити фігуру з карамелі висотою 1 метр 20 сантиметрів, на якій представити чотири десерти з різних видів шоколадного морозива.

— вирізати крижану фігуру висотою 1 метр 20 сантиметрів, на якій презентувати головну роботу — торт з морозива.

— ще одна фігура із криги висотою 60 сантиметрів, на якій розмістити екстравагантне морозиво у чаші.

— зробити гастрономічні закуски з морозива та інших гастрономічних продуктів.

— створити васкету з декількох видів шоколадного морозива.

— завдання з таємними боксами, де командам доведеться зробити морозива з інгредієнтів, які їм потрапляться випадковим чином.

— все, що ми команда створить за ці дні, потрібно в останній день Чемпіонату сформувати в єдину композицію.

Жюрі, яке складалося з європейських кулінарних критиків та експертів, обирало переможців за зовнішньої естетикою виробів, відповідність заявленій темі та смаком.

   Обов’язковою умовою Чемпіонату є те, що морозиво готувалося на очах у загалу, а використовуються лише натуральні інгредієнти.

   Українська команда - це майстри кулінарного мистецтва, зібрані Массімо Джеларті, власником ice cream studio Gelarty, що у Києві.

Склад команди:

Массімо Джеларті - менеджер команди

Ольга Байсара - автор лінійки авторського морозива

Еліна Бойко - автор лінійки десертів з морозива

Юрій Приємський - автор лінійки гастрономічного морозива

Гордій Старух - майстер з різьблення з льоду.

Массімо Джеларті написав на своїй сторінці у Фейсбук: “Низький уклін нашій команді!

Вони працювали на 110%. Щира подяка нашим спонсорам, без них в нас взагалі нічого б не було. А нашим вболівальникам і співвітчизникам від всієї душі кажемо “Дякую!”

Без вашої підтримки, лайків, коментарів, рукостискань нам просто не було б сенсу це робити, бо все це було для вас!”

Довідка про Чемпіонат: Coppa del Mondo della Gelateria (Gelato World Cup - eng) проходить раз на два роки в Ріміні з 2003-го року. За всі роки проведення Чемпіонату перемога знаходилась в руках італійців чи французів. Фінал цьогорічного Чемпіонату відбувся 20 - 23 січня. Цьогорічні призові місця розподілили команди:

1 місце - Франція

2 місце - Іспанія

3 місце - Австралія

   Італія, як країна, яка перемогла у 2016-му році, участь у цьому Чемпіонаті не приймала відповідно до діючих правил.