Держпродспоживслужба очікує прийняття закону щодо держконтролю у травні

11.04.2017

   Держпродспоживслужба розраховує, що законопроект «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№ 0906) Парламент зможе ухвалити вже в травні.

   Про це заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає прес-служба відомства.

   Він нагадав, що законопроект декілька тижнів тому розглядався у сесійній залі парламенту і був направлений на повторне друге читання.

   «Наразі Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин проводить ґрунтовну, фахову і змістовну дискусію щодо підготовки цього законопроекту до повторного другого читання. Сподіваємося, що вже на цьому тижні він буде розглянутий Аграрним комітетом ВР, і, відповідно, розраховуємо на те, що уже в травні він може бути розглянутий народними депутатами та прийнятий в цілому як закон», ― сказав Лапа.

   За його словами, ухвалення законопроекту №0906 дозволить запровадити ефективну систему контролю та передбачити інструменти, які мінімізують корупцію.

   «З одного боку він дозволяє ефективно виконувати функції зі здійснення державного контролю: наприклад, коли є ризик життю і здоров’ю громадян, перевірка господарюючих суб’єктів буде здійснюватися без попередження. А з іншого ― його прийняття дає додаткові можливості щодо забезпечення прав бізнесу, ліквідації корупційних ризиків, зокрема через проведення відеофіксації процедури інспектування не лише інспекторами Держпродспоживслужби, але й господарюючими суб’єктами», ― додав Лапа.